Tillbaka till Klubben

Klubbinformation

Jiu-jitsu Klubben Ronin
I slutet av 1977 bildades Jiujitsuklubben Ronin av arton stycken höggraderade jiujitsuutövare, som tidigare tränat i JK Shiai. Namnet Ronin fick man från den japanska samurajhistorien där en ronin var en samuraj som inte tillhörde någon herre, utan var fri. Namnet passar bra eftersom JK Ronin är en självständig klubb.

Den första tiden tränade Ronins medlemmar på mattor på Götaverken för att sedan flytta till Volvos lokaler. Sedan början av 80-talet fram till 2005 var Ånässkolan gymnastiksal på Falkgatan platsen för klubbens träning. Från 2005 till och med juni 2013 var Kärralundsskolan platsen för vår träning. I januari 2013 tecknades ett hyreskontrakt för vår egna dojo. Under våren har det arbetats med iordningställande av densamma för våra behov. Höstterminen 2013 startar i Ronin Hombu Dojo på Svanehöjdsgatan 6 på Hisingen.

Under dom första 25 åren som klubben har verkat, har vi varit anslutna till Svenska Gymnastikförbundet. 2001 fick vi och många med oss en uppmaning av Budoförbundet och Gymnastik förbundet, att klubbar med budo skulle tillhöra Budoförbundet. Frågan togs upp på årsmötet 2001, mötet beslutade i enlighet med styrelsen förslag att ansluta sig till Budoförbundet. Beslutet verkställdes under 2002.

Klubben är nu ansluten till följande organisationer:

Svenska Taijutsu / Jujutsu Förbundet

Svenska Budoförbundet och där igenom Riksidrottsförbundet.

International Bujutsu University (IBU) som leds av Soke Yamaue, 10 dan.